Workshops

/Workshops
Workshops2017-12-19T11:36:47+00:00

Workshops voor elke gelegenheid!

Het ateliergedeelte van het naaicafé is een ideale ruimte voor workshops, ruime plaatsen, goede verlichting in een inspirerende omgeving. En …… alle benodigde middelen onder handbereik.

Gezellig iets creatiefs ondernemen met je vriendinnen, de hele familie of al je collega’s.

Voor elke groep, van minimaal 5 en maximaal 8 personen, kunnen wij een leuk programma samenstellen! Ook een vrijgezellenfeestje met een gezamenlijk project, zoals een tafelkleed, mooie woonkussens of en andere creatie voor het aanstaande bruidspaar is mogelijk. Gezamenlijk kun je bijvoorbeeld stukjes van meegebrachte kledingstukken en dergelijke verwerken tot een verrassend aandenken voor de aanstaande bruid.

Keuze uit een aantal creatieve ideeën
hippe tassen met vrolijke prints
kussens om je huis mee op te fleuren
een vilten cupcake als speldenkussen
een persoonlijke corsage
herinneringen in stof van lapjes met een speciale herinnering
fleurige mutsen en/of sjaals haken of breien

Wij staan natuurlijk altijd open voor eigen ideeën.
In overleg kan er, speciaal voor jullie groep, een ander product of ontwerp bedacht worden.

Als je er een echt feestje van wilt maken, dan kan het creatieve gedeelte ook gecombineerd worden met tapas hapjes, een heerlijke lunch of een gezellige high tea!

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Naaicafe zigzag workshop cup cakes

Naaicafe zigzag workshop tassen resultaat

Geplande workshops

Regelmatig is er een leuke workshop voor individuele deelname of waar je als groep aan kan meedoen. Deze workshops worden aangekondigd op Facebook en via e-mail als je daarvoor je e-mail adres hebt opgegeven.

‘Scandinavisch haken’ van Stéphanie Haytink!

In december was Stephanie, beter bekend onder de naam Handwerkjuffie, in ZigZag om een workshop Scandinavisch haken te geven. Wat een enorm gezellige, creatieve en leerzame dag was het!

Wil je een volgende keer ook meedoen aan zo’n leuke workshop, stuur dan een mailtje naar info@naaicafe-zigzag.nl zodat we je op de hoogte kunnen brengen als er weer een workshop wordt georganiseerd.

Als je meer wil zien of lezen over het werk van Stephanie, ga dan naar handwerkjuffie.nl.

‘Alles is haken’ van Saskia Laan!

Welke haakliefhebber kent haar niet? Saskia Laan is een begrip in de Nederlandse haakwereld. Zij heeft meerdere bestsellers op haar naam staan en haar blogs worden door vele enthousiaste lezers gevolgd. Met haar kleurrijke patronen voor binnen en buiten spreekt zij tot de verbeelding van hedendaagse haakfans. In maart was zij een hele dag in Naaicafé ZigZag voor twee workshops. Leuk om Saskia persoonlijk te ontmoeten en tijdens haar workshops te leren van de meester.

In de eerste workshop is met behulp van een basispatroon een start gemaakt met een vest en heeft Saskia geleerd hoe je het kunt aanpassen aan je eigen smaak en hoe je thuis verder kunt gaan.

De tweede workshop kwamen Tunisch haken en een aantal basistechnieken aan de orde, zoals afhechten, aanhechten en andere onderwerpen waar specifiek behoefte aan was. Verder zijn er veel tips gegeven en enkele voorbeelden uit het boek van Saskia toegelicht.

Naaicafe ZigZag Workshop

Naaicafe ZigZag Workshop Stephanie

Naaicafe ZigZag Workshop